Depay mag eindelijk juichen in Brazilië: eerste treffer voor Corinthians

Hij had al twee assist achter zijn naam staan, maar Memphis Depay is nu ook voor het eerst trefzeker voor zijn nieuwe ploeg Corinthians in de Braziliaanse competitie. Met een prachtige vrije trap schoot de spits tien minuten na de rust de 3-2 tegen de touwen.

Corinthians won uiteindelijk in de Série A met 5-2 van Athletico Paranaense.

Het duurde even voordat Depay zijn treffer te pakken had in Brazilië, ruim een maand na zijn debuut, dus de vreugdeuitbarsting van de Nederlander na zijn treffer was te begrijpen.

Natuurlijk vierde de aanvaller zijn treffer door de vingers in zijn oren te stoppen, maar daarna besloot hij ook om de inmiddels bekende zweetband van zijn hoofd te halen en het logo op zijn shirt te 'poetsen'.

De goal van Depay hielp Corinthians op de goede weg. Met de 5-2 overwinning klimt de ploeg op naar de zestiende plaats in de competitie. Dat zou aan het einde van het seizoen goed genoeg zijn voor handhaving.

Er zijn nog acht duels te spelen voor Depay en Corinthians in de Série A.