Seger i jakten på uppflyttning

Serieledarna IF Elfsborg tog en stark uddamålsseger när Åtvidabergs FF gästade i P19-serien.

I den 20:e omgången, sjunde sista matchen i P19 Superettan, gästade Åtvidabergs FF Borås Arena 2, ett lag som haft tufft säsongen igenom med resultaten och hamnat på en jumboplats. Elfsborg å sin sida ville fortsätta vinna matcher, ta trepoängare och till slut avancera till P19 Allsvenskan kommande säsong.

Det började också väldigt bra i denna match. Redan i den sjunde minuten tog hemmalaget ledningen, men bara minuten senare kunde gästerna kvittera. I 20:e minuten tog sedan också Åtvidaberg ledningen, men med mindre än fem minuter kunde Ludvig Richtner kvittera vilket kändes skönt inför halvtidsvilan. Men den känslan försvann tämligen fort när gästerna återigen tog ledningen precis före första halvlek blåstes av.

Efter paus gick hemmalaget ut för att jaga kvittering, men fick inte fullt tryck mot gästerna förrän en liten bit in i andra halvlek – men då med besked. I 66′ minuten kom också utdelningen när Elijas Gunnergård Ortan satte 3-3. Det gav energi och gulsvart fortsatte trycka på offensivt, vilket även resulterade i ett ledningsmål med sju minuter kvar att spela signerat Lucas Eliasson. Trots att gästerna kraftsamlade och vaknade till liv, kunde de inte få in fler bollar på Elfsborgs försvar och gulsvart kunde ta tre poäng.

Det innebär att Elfsborg har åtta poängs ledning före Varbergs BoIS, samt mycket bättre målskillnad. Nästa match spelas även den på hemmaplan när Qviding FIF gästar Borås Arena den 14 september klockan 13.00

IF Elfsborg – Åtvidabergs FF 4-3 (2-3)

Mål: 1-0 Theo Eliasson 7′, 1-1 8′, 1-2 20′, 2-2 Ludvig Richtner 41′, 2-3 45′, 3-3 Elijas Gunnergård Ortan 66′, 4-3 Lucas Eliasson 82′

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Frode Aronsson, Viggo Lidberg, Malte Wester, Enzo Andren, Isak Edman, Hari Bajrektarevic, Theo Eliasson, Mohammed Rufai, Gottfrid Rapp, Ludvig Richtner
Ersättare: Nils Heinrici (mv), Viktor Nylén, Elijas Gunnergård Ortan, Lucas Eliasson, Samuel Luoga, Abdifatah Mohamed Muse, Arvid Södeliden

Inlägget Seger i jakten på uppflyttning dök först upp på IF Elfsborg.