Zeneli segerskytt mot Halmstad

Efter ett tidigt ledningsmål stod IF Elfsborg för en fin laginsats och tog med sig tre sköna poäng från bortamatchen mot Halmstads BK. Arber Zeneli sköt in matchens enda mål redan i den tredje minuten.

IF Elfsborg kopplade tidigt ett grepp kring matchen på Örjans Vall. Laget tog sig framåt i inledningen och skapade snabbt två hörnor. På den andra skulle ledningsmålet komma.

Det var Besfort Zeneli som slog hörnan från höger. Den nickskarvades undan av en försvarare vid den främre stolpen och ut mot straffområdeskanten vid den bortre ytan. Där stod Arber Zeneli redo och slog till direkt. En härlig träff som satt lågt intill HBK-målvakten Tim Rönnings högra stolpe. 0–1, ledning IF Elfsborg!

Det gulsvarta övertaget fortsatte efter målet med tryggt försvars- och återerövringsspel, samtidigt som man gärna gick framåt när ytor uppstod.

När de första 15–20 minuterna var spelade hade tempot gått ner en aning och hemmalaget kommit in i matchen mer. Halmstad rullade gärna runt bollen i backlinjen för att sedan slå en längre boll mot löpande anfallare. IFE-försvaret var med på noterna och hindrade hemmalaget från att komma till chanser.

Efter en halvtimmas spel hade IF Elfsborg en bättre period och man tog sig fram mot offensivt straffområde vid flera tillfällen. Michael Baidoo var närmast att hitta målet med ett skruvat avslut som hemmamålvakten tippade i stolpen och vidare till hörna.

HBK skulle skapa två lägen i den avslutande delen av halvleken. Först på nick, där Isak Pettersson stod välplacerad och tog hand om bollen i famnen. Ett par minuter senare sköt en hemmaspelare ett lågt skott som Petttersson räddade, men där bollen låg fri framför mål en kort stund. Buhari Ibrahim var först till bollen och kunde rensa undan.

Andra halvlek

Någon flygande start blev det inte av den andra halvleken för gulsvart del. I stället var det lite slarvigt i passningsspelet vilket gjorde att hemmalaget kunde få möjligheter till ett större bollinnehav och mer lugn.

Det var också HBK som fick en jättechans i den 50:e minuten. Efter inspel från vänster var målet i princip helt öppet för hemmaspelaren, men som sköt bollen rakt till en liggande Isak Pettersson som tog hand om bollen.

I mitten av halvleken var det jämnt ute på Örjans Valls gräsmatta. IF Elfsborg gjorde ett dubbebyte för att få in ny energi, när Timothy Ouma och Emil Holten äntrade planen. IF Elfsborg hade ganska god kontroll på händelserna och det hände inte mycket åt något håll.

Fram till 71:e minuten när Ahmed Qasem pressade på ett fint sätt och stal bollen av en HBK-back. Friläge för Qasem, men hemmamålvakten räddade avslutet till hörna.

När det närmade sig slutet var det lite rörigt och fram-och-tillbaka på planen. Gulsvart lyckades inte behålla den kontroll man tidigare haft, men Halmstad lyckades inte springa sig till några målchanser i detta skedet av matchen.

På tilläggstid fick hemmalaget ett par frisparkar och flyttade upp allt man hade, inklusive målvakt. Bollarna slogs in i straffområdet men Di Gule lyckades reda ut situationerna. Efter nästan sex spelade tilläggsminuter blåstes matchen av och IF Elfsborg kunde fira en trepoängare tillsammans med de tillresta supportrarna.

Halmstads BK – IF Elfsborg 0-1 (0–1)

0–1 Arber Zeneli (3').

Startuppställning: Isak Pettersson – Sebastian Holmén, Buhari Ibrahim, Terry Yegbe – Simon Hedlund, Besfort Zeneli, Ahmed Qasem (81'), Niklas Hult – Jalal Abdullai (56'), Michael Baidoo (74'), Arber Zeneli (56').

Ersättare: Marcus Bundgaard, Rami Kaib, Johan Larsson (81'), Gustav Henriksson, Andri Baldursson, Timothy Ouma (56'), Eggert Gudmundsson, Emil Holten (56'), Per Frick (74').

Inlägget Zeneli segerskytt mot Halmstad dök först upp på IF Elfsborg.