Ny trepoängare på Valhalla

Segern är vår.
Leia Molunds två mål i den första halvleken och Filippa Anderssons nickmål i den andra halvleken gav tre poäng mot IS Halmia.

Vi inledde matchen i ett raskt tempo och var nära att göra mål redan i den första minuten.
Ledningsbollen kom dock tidigt när Leia Molund snappade upp returen efter Felicia Holmbergs avslut, och kunde rulla in 1–0 från nära håll.

2–0 kom efter drygt 28 minuter när en Halmia-försvarare misslyckades med att få kontroll över bollen efter Lisa "Mini" Johanssons inlägg.
Återigen var Leia Molund på plats och kunde retligt rulla in bollen i mål.

Matchen var en fysisk tillställning där de halländska gästerna knappast bad om ursäkt för sig själva.

Även om man kanske inte kom till de solklara målchanserna hade man ett fint grundspel som var nära att såra det blåvita laget flera gånger om.

Strax före halvtidsvilan skulle Halmia också reducera.
Det efter en hörna som till slut landade hos Julia Olsson som sköt in 2–1 bakom en täckt Lisa Hall.

Den andra halvleken var länge ett ställningskrig med en hel del tjuvnyp från de båda lagen och det kändes som att ett mål åt vardera håll skulle förändra matchbilden avsevärt.

Så blev det också.
När Filippa Andersson nickade in Marieke Kramers hörna i den 80:e minuten var saken klar – och 3–1 blev det fastställda slutresultatet.

The post Ny trepoängare på Valhalla appeared first on IFK Göteborg – Hela stadens lag.