Tvåsiffrigt på Rimnersvallen

Fem mål av Lisa "Mini" Johansson – ytterligare fem utspridda på Lisa Palm, Leia Molund, debuterande Elma Brkovic och Filippa Andersson. En målintensiv söndag slutar i tvåsiffrig trepoängare borta mot IK Rössö.

Hemmalaget IK Rössö kom till spel med en jobbig resultatrad bakom sig. Samtidigt har vi på vårt håll fått upp farten riktigt ordentligt på sistone.
Inget snack om vilket lag som bar favoritskapet inför söndagens batalj på Rimnersvallen. Men jobbet ska ju göras också.
Och jobbet… Ja, det gjorde vårt division 1-lag på bästa sätt i dagens match.

Med knappt tio minuter på klockan inleddes vår målkavalkad när Lisa "Mini" Johansson hittade nätet för första, men knappast sista gången denna eftermiddag.
Drygt tio minuter senare dubblade "Mini" sin målskörd och satte 2–0.
Och bara ett par minuter efter det, var det dags för Lisa Palm att åter presentera sig i målprotokollet. Vilket segerskytten från veckans cupmatch skulle göra ytterligare en gång, strax före halvtid.

4–0-ledning i paus, alltså, efter två mål av Lisa Johansson och lika många av Lisa Palm.

I andra halvlek rann det i väg ordentligt.
Vår numera notoriska målskytt, Lisa "Mini" Johansson, behövde tio minuter på sig – sedan hade hon gjort ytterligare två mål.
Därefter, med knappa timmen spelad, var det Leia Molunds tur att hitta rätt – och bara fem minuter senare klev A-lagsdebutanten Elma Brkovic in från sin kant och tryckte dit 8–0.

Men vi var inte klara där.
För i matchminut 76 gjorde "Mini" sitt femte mål för dagen – och i slutminuterna satte Filippa Andersson punkt för målskyttet: ett mål som innebär att vi vinner med 10–0.

– I dag visar samtliga spelare disciplin gentemot spelidé och matchplan. Extra positivt att vi fortsätter spela i högt tempo med få tillslag, när matchen börjar rinna i väg resultatmässigt. Det är riktigt starkt, säger Peter Svanström och fortsätter:

– Jag vill definitivt berömma "Mini" som bjuder på högklassigt forwardsspel och gör fem fina mål. Sen är dagens allra största glädjeämne är Elma Brkovic, som precis lyftes upp i A-truppen. Hon gör ett mycket bra inhopp och kröner prestationen genom att bli målskytt. När hela laget firar en ung spelares 8–0-mål som en serieseger blir man glad som ledare.

The post Tvåsiffrigt på Rimnersvallen appeared first on IFK Göteborg – Hela stadens lag.