Övertygande seger mot HBK i återstarten

Målfest på Eleda Stadion när allsvenskan drog igång igen efter uppehållet: ”Nils Zätterström gör några otroligt bra ingripanden”, säger Henrik Rydström.

Anders Christiansen jublar efter 1-0.

NYCKELHÄNDELSER:

1′ Avspark på Eleda Stadion.

14′ Isaac Kiese Thelin får ett nickläge framför mål, men han är hårt trängd och nickar utanför.

15′ Sebastian Nanasi driver fram bollen över offensiv planhalva och skjuter ett tungt skott som HBK:s målvakt tvingas boxa undan.

22′ MÅL! Efter en tilltrasslad situation i straffområdet slår lagkapten Anders Christiansen in bollen i bortre hörnet

29′ Bortalaget kvitterar genom Birnir Snær Ingason.

37′ MÅL! Isaac Kiese Thelin slår in bollen efter ett fint förarbete i straffområdet av Sebastian Nanasi.

45 + 2′ Farligt läge framför Halmstads mål efter att Erik Botheim löpt sig fri och slagit ett hårt inlägg mot Isaac Kiese Thelin.

63′ Anders Christiansen får ett läge i straffområdet efter en framspelning av Oliver Berg, men avslutet går utanför.

74′ MÅL! Erik Botheim utökar ledningen. Han driver bollen in i straffområdet, drar en försvarare och avslutar snyggt.

77′ Sebastian Nanasi får fritt läge framför mål men avslutet styrs utanför av en HBK-försvarare.

85′ MÅL! Hugo Bolin slår in en retur efter fint anfall signerat Taha Ali och Sebastian Nanasi.

88′ Taha Ali driver fram bollen utanför straffområdet och skjuter ett skott som stryker stolpen.

93′ MÅL! Hugo Bolin löper på en långboll och lobbar snyggt över HBK:s målvakt.

94′ Domaren Granit Maqedonki blåser av matchen.

HENRIK RYDSTRÖM EFTER MATCHEN

– Jag sa på förhand at det HBK är starka på är att man väljer vara bra på vissa delar och i de delarna är de i topp i allsvenskan. Och det är ingen slump eftersom det är en väg som Magnus och hans team valt. Jag tycker inte vi hanterar det långa spelet från Halmstad som jag hoppats. Vi ger bort hörnor och möjligheter till långa inkast. Jag tycker inte heller vi gjorde tillräckligt för att luckra upp Halmstads försvarsspel. Kanske var det lite otajmat och sommarledighetsfotboll i början. Men vi hade en lägstanivå som var tillräckligt bra.

– Men vi vet att vi inte behöver träffa rätt på alla plan, vi kan vara tillräckligt bra ändå. Vi var absolut inte fantastiska i hela andra halvleken men vi visste att det skulle uppstå situationer och det gjorde det. Resultatet 5-1 kanske inte speglar matchen över 90 minuter men jag är glad att vi utnyttjar våra lägen.

– Nils Zätterström gör några otroligt bra ingripanden i svåra situationer. Han är snabb och stark och visade det idag. Vi vill få in honom och spela honom. Han har enorma förutsättningar.

– Domaren vågar verkligen döma frispark mot oss, jag har svårt att förstå hur vi som spelförande lag åker på så många mer frisparkar än motståndarna. Det är konstigt att det är så gång på gång.

MÅL

Malmö FF: Anders Christiansen (22′), Isaac Kiese Thelin (37′), Erik Botheim (74′), Hugo Bolin (85′), Hugo Bolin (93′).
Halmstads BK: Birnir Snær Ingason (29′)