Vinst hemma mot Mjällby

IF Elfsborg tog en ny skön trepoängare när laget slogMjällby AIF med 3-1 på ett soligt Borås Arena. Jalal Abdullai inledde målskyttet redan i den första minuten, gjorde sedan ytterligare ett och Sebastian Holmén lagets tredje med en fin nick efter hörna.

Gulsvart fick en drömstart på matchen när Terry Yegbe slog en perfekt passning längs vänstersidan fram till en löpande Jalal Abdullai. Anfallaren tog sig in i straffområdet och gjorde inget misstag framför mål när han bredsidade in ledningsmålet efter bara 25 sekunders spel. Tidigt 1-0 IF Elfsborg alltså!

De efterföljande minuterna var det fortsatt gulsvart som höll i taktpinnen innan gästerna steg för steg tog sig in och jämnade ut matchbilden.

I den 13:e minuten tog Di Gule sig fram i ett fint anfall. Laget kombinerade sig fram till höger och Simon Hedlund spelade in bollen längs med straffområdeslinjen. Niklas Hult hade smugit in centralt i planen och mötte inspelet på ett tillslag, men fick ingen ren träff och bollen gick utanför.

I den 18:e minuten var det Mjällbys tur att få ett bra läge. Deras anfallare var först på en boll slagen bakom den gulsvarta backlinjen och löpte mot mål. Men Terry Yegbe kom tillbaka på ett bra sätt och störde samtidigt som Isak Pettersson kom ut och kunde avstyra i tid.

IF Elfsborg hade god kontroll på händelserna i mitten av första halvlek, när man ofta vann tillbaka bollen snabbt och kunde spela på offensiv planhalva. Men ett bolltapp från gulsvart gav gästerna chansen. Ett inspel från höger hittade en Mjällbyspelare som placerade in bollen lågt vid första stolpen, 1-1 i minut 27.

Den efterföljande perioden hade gästerna mer boll och var det lag som skapade saker framåt, och hade ett skott i stolpen efter 32 minuters spel. Men gulsvart redde sedan ut anfallsförsöken och lugnade ner händelserna.

I den 42:e minuten slog Sebastian Holmén en perfekt boll in bakom gästernas backlinje. Jalal Abdullai tog med sig bollen i sidled och placerade in 2-1. Ny ledning för gulsvart strax innan paus alltså.

Andra halvlek

Precis som när matchen startade var Jalal Abdullai i händelsernas centrum när andra halvlek kom i gång. Redan i 46:e minuten fick anfallaren ett skottläge strax utanför straffområdet. Ett hårt skott som smet strax utanför krysset.

Men nästa Elfsborgsmål skulle komma bara minuter senare. Per Frick nickade på en försvarare i ett bra läge, och bollen gick till hörna. På hörnan skulle Sebastian Holmén komma först till bollen och med en distinkt nick utökade han lagets ledning. 3-1 i minut 51!

Med tvåmålsledning i ryggen försvarade sig IF Elfsborg på ett bra sätt. Gästerna hade ett större bollinnehav och varvade att anfalla genom att gå via sina kanter med att slå in längre bollar bakom den gulsvarta backlinjen.

Mitten-delen av andra halvlek var tämligen händelsefattig. IF Elfsborg försvarsspel var stabilt och man hindrade gästerna från att skapa tryck. Spelet höll till stora delar till på planens centrala delar och var sällan i något av straffområdena.

Mjällby försökte hitta vägar in i matchen och ökade trycket en aning med kvarten kvar att spela. Men inläggen, hörnorna och de långa bollarna från backlinjen togs om hand av Isak Pettersson eller de nickstarka Elfsborgsförsvarana.

Med tio minuter kvar av matchen var det i stället IF Elfsborg som fick bättre och bättre kontroll på matchbilden, och laget hittade ofta ytor att ställa om på. Ett par halvchanser skapades, men Camil Jebara, Arber Zeneli och de andra gulsvarta spelarna fick se sina avslut räddas av gästernas målvakt eller täckande Mjällbyförsvarare.

Efter fem spelade tilläggsminuter blåstes matchen av och IF Elfsborg tog med sig tre nya härliga poäng.

IF Elfsborg-Mjällby AIF 3-1 (2-1)

1-0 Jalal Abdullai (1′), 1-1 Elliot Stroud (27′), 2-1 Jalal Abdullai (42′), 3-1 Sebastian Holmén (51′).

Startuppställning: Isak Pettersson – Sebastian Holmén, Gustav Henriksson, Terry Yegbe – Simon Hedlund, Timothy Ouma, Besfort Zeneli (68′), Niklas Hult – Michael Baidoo (77′), Per Frick (61′), Jalal Abdullai (77′).

Ersättare: Marcus Bundgaard, Johan Larsson, Rami Kaib, Noah Söderberg (77′), Andri Baldursson (61′), Camil Jebara (68′), Arber Zeneli (77′), Ahmed Qasem, Eggert Gudmundsson.

Inlägget Vinst hemma mot Mjällby dök först upp på IF Elfsborg.